Architect heeft nieuws: Nieuw stadion Feyenoord krijgt schuifdak en spelerstunnel

Er komt een schuifdak op het nieuwe stadion van Feyenoord. Dat heeft architect David Gianotten van bureau OMA maandag bekend gemaakt in De Kuip, meldt het Algemeen Dagblad. Eerder werd er gesproken over een regenscherm, maar daar is de architect nu op teruggekomen. De bouwkosten blijven hetzelfde: 365 miljoen euro. 

"Maar akoestisch heeft een vast dak veel meer waarde", zegt Gianotten. Bij het huidige ontwerp komt er een dak van staal en kunststof dat kan sluiten aan twee kanten en in het midden samenkomt. "Het was altijd een keuze tussen een regenscherm en een vast dak. Die knoop hebben we nu doorgehakt." Het definitieve ontwerp voor het nieuwe onderkomen van de Rotterdammers moet in september klaar zijn. 

Spelerstunnel 

Feyenoord City krijgt net als De Kuip ook een spelerstunnel en rond het veld komt geen gracht, heeft Gianotten maandag bevestigd. Het nieuwe stadion, dat in het voorjaar van 2024 speelklaar moet zijn, krijgt drie ringen met in totaal 63.000 zitplaatsen. De bouw start volgens planning in april 2021.