Van Hanegem haalt hard uit: 'Ik zal geen voet in dat stadion zetten'

Willem van Hanegem is geen voorstander van de komst van een nieuw stadion voor Feyenoord. Volgens het clubicoon hadden de Rotterdammers de Kuip moeten renoveren. "Feyenoord City vind ik helemaal niks. Ik zal geen voet in dat stadion zetten."

Van Hanegem is in een interview met de Volkskrant kritisch op het clubbestuur van Feyenoord. "De directie had de Kuip minstens vijf jaar geleden moeten verbouwen. De club staat al jaren stil. Nu is renovatie wel mogelijk als Feyenoord City niet doorgaat? We bouwen een stadion voor 444 miljoen euro, reken maar dat er de komende jaren nog honderd miljoen bijkomt."

''Ik heb een paar keer koffie gedronken met algemeen directeur Jan de Jong. Hij weet dat ik geen voorstander ben van Feyenoord City, maar de Jong hoeft niks te doen met mijn adviezen", gaat de ex-voetballer verder. "De Rotterdamse wethouder Adriaan Visser is ­vertrokken, hij steunde Feyenoord bij de bouw van een nieuw stadion. Ik dacht: je hebt vast ergens belangen, want ik ­geloof niet dat het belang van Feyenoord leidend is bij Feyenoord City. Het kan totaal verkeerd aflopen.''

Volgens het bestuur van Feyenoord is de komst van een nieuw stadion cruciaal om te kunnen blijven concurreren met Ajax en PSV (om de titel). Van Hanegem gelooft daar niet in, en vindt vooral dat er knopen moeten worden doorgehakt. "Nee, het kan op deze manier weer achttien jaar duren."