Waar is het oefenduel tussen FC Twente en Schalke 04 te zien?

FC Twente en Schalke 04 spelen woensdagavond hun traditionele oefenwedstrijd tegen elkaar tijdens de voorbereiding op een nieuw seizoen. Het duel is een bezegeling van de vriendschap tussen de twee fanatieke supportersgroepen.

Voor de Tukkers start het seizoen binnenkort al, namelijk op dinsdag 6 augustus in de derde voorronde van de UEFA Champions League. Deze week kwam het Oostenrijkse Red Bull Salzburg uit de koker en trainer Pepijn Lijnders verwacht een spannende strijd.

FC Twente oefent tegen bevriende Schalke 04

De Tukkers komen woensdagavond weer voor het eerst in actie na een trainingskamp op Oostenrijkse bodem. De Duitsers trappen een nieuw seizoen op het tweede niveau van Duitsland af op zaterdag 3 augustus. Voor beide ploegen een mooie generale repetitie in aanloop naar de competitiestart en kwalificatieduels.

Waar is het oefenduel tussen FC Twente en Schalke 04 te bekijken?

Het stadje Marl vormt het decor voor het treffen tussen de ploegen van trainers Joseph Oosting en Karel Geraerts. Het duel wordt niet live uitgezonden op televisie, maar is wel live te volgen voor abonnees Tubantia. Een lidmaatschap bij DPG Media geeft je ook toegang tot de livestream van het duel.

De Grolsch Veste kleurt rood-blauw tijdens oefenduel

In juli van 2022 troffen de twee bevriende club elkaar in Enschede. Die editie leverde prachtige beelden op, omdat de supporters er op de tribune een mooi voetbalfeest van maakte. Het duel eindigde in een 3-1 zege voor de ploeg van toenmalig hoofdtrainer Ron Jans. Dít is hoe FC Twente tot dusver presteerde in de UEFA Champions League.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers