Oud-PSV'er spreekt zich uit over vertrek: "Niet vanwege het geld"

Ooit stond hij te boeken als een groot talent in de jeugd van PSV. Toch vertrok hij niet via de voordeur bij de Eindhovenaren. Zakaria Labyad kwam via meerdere omzwervingen uiteindelijk bij FC Utrecht terecht, waar hij nu zijn minuten maakt. In gesprek met Voetbal International blikt hij terug op zijn vertrek bij PSV.

"Er is weleens gesuggereerd dat ik zou zijn vertrokken om het geld", begint Labyad. In de zomer van 2012 transfereerde de Nederlandse Marokkaan naar Sporting Lissabon. Daar bleef hij vier jaar, maar werd hij voornamelijk verhuurd. "Het was een principekwestie waarom ik bij PSV vertrok. Ik heb altijd met mijn hart gekozen."

Tijd bij Ajax

Later streek Labyad neer bij Ajax. Ook daar kwam hij niet volledig uit de verf: "De jongens vonden mij belangrijk in de groep. In mijn eerste jaar debuteerden er veel in de Champions League. Ik had al de nodige ervaring en probeerde ze op hun gemak te stellen. Jonge spelers zijn vaak ongeduldig en het voelde daarom als mijn taak om met ze e praten. Als talent moet je geduld hebben, zeker bij een topclub. Dat weet ik uit mijn PSV-tijd", zo stelt de aanvallende middenvelder.

Ook interessant