Perez twijfelt: "Wil PSV hem nog als aanvalsleider?"

PSV is samen met Ajax in een strijd verwikkeld om de tweede plaats in de Eredivisie. Toch wordt er ook al met een schuin oog naar het aankomende seizoen gekeken. Kenneth Perez twijfelt of Luuk de Jong dan nog de geschikte spits van de Eindhovenaren zal zijn.

"De Jong is een waardevolle speler, maar als hij daar staat is er geen dynamiek. Dan ga je toch de lange bal spelen. Hij gaat natuurlijk niet diep lopen of dat soort dingen. Als je dynamiek wil hebben, heb je meer spelers nodig die breed of diep lopen, om zo ruimte voor anderen te maken", stelt Perez in Dit Was Het Weekend van ESPN.

Back-up

"Ik weet ook niet of Fábio Silva daar wel de juiste man voor is, maar toen hij in de spits ging spelen was er in ieder geval wel tempo", aldus de Deense analist. "Het is wel een beetje oneerlijk, want toen waren er ook meer ruimtes. Maar ik kan me voorstellen dat PSV denkt: we willen heel graag gebruik maken van De Jong, maar willen we hem ook als absolute aanvalsleider? Of willen we hem als back-up hebben en gaan we opzoek naar een betere, meer dynamische eerste spits? Die vraag moeten ze stellen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers