OFFICIEEL: David Moyes moet West Ham United in de Premier League houden

OFFICIEEL: David Moyes moet West Ham United in de Premier League houden

Slechts één dag na het ontslag van Slaven Bilic heeft West Ham United alweer een nieuwe trainer gevonden. David Moyes moet de ploeg uit Londen van degradatie behoeden. De Schot is dinsdagochtend gepresenteerd bij The Hammers.

Komst van Moyes zat er al aan te komen
Sinds afgelopen week hing de aanstelling van Moyes bij West Ham al in de lucht. Het vertrek van Bilic betekende dat het een kwestie van tijd zou zijn. Onder zijn leiding presteerde de nummer 18 van de Premier League niet volgens verwachting. De leiding investeerde in de zomer juist tientallen miljoenen in nieuwe spelers om weer de stap naar de subtop te maken.

Goed begin van trainersloopbaan
De 54-jarige David Moyes begon zijn trainersloopbaan bij Preston North End in 1998, met wie hij de League 1 won. In 2002 vertrok de oefenmeester naar Everton. De Schot bleef daar tot liefst 2013, toen hij de kans kreeg om Sir Alex Ferguson op te volgen bij Manchester United. Dat werd geen succes.

​Aanzien van de trainer gaat achteruit
Moyes won de Community Shield en werd in april ontslagen na slechte resultaten en veel negatieve records. Moyes vertrok naar Real Sociedad en werd ook daar na een jaar ontslagen. Afgelopen seizoen kreeg hij de kans om Sunderland in de Premier League te houden, wat niet lukte. Moyes bood zijn ontslag aan. Nu mag hij het dus opnieuw proberen, maar dan bij West Ham United.