Driessen wil oude bekende zien bij Ajax: ‘Begrijp niet waarom hij niet genoemd wordt’

Valentijn Driessen ziet in Wim Jonk de perfecte nieuwe trainer voor Ajax. Dit vertelt hij in de Kick-Off podcast van De Telegraaf. Jonk is momenteel actief als hoofdtrainer bij FC Volendam en was als speler en trainer actief bij Ajax.

De kans dat John Heitinga na de zomer nog aan het roer staat in Amsterdam is nog altijd aanwezig, al zien veel fans van Ajax toch liever iemand anders komen. “Ik begrijp niet waarom Wim Jonk niet genoemd wordt bij Ajax’, vertelt Driessen. “Dat zal ook wel weer met het verleden te maken hebben. Hij is wel iemand die het nu bij Volendam heeft laten zien en zeker ook bij Ajax daarvoor. Hij heeft zich ook staande gehouden in dat wespennest van FC Volendam. Hij had een wat naïeve speelstijl, maar die heeft hij aangepast.”

Mogelijke terugkeer

Jonk werd door Ajax in 1988 van FC Volendam naar Amsterdam gehaald en speelde hier vijf seizoenen waarin hij tot 125 duels kwam. Na zijn carrière was hij nog een aantal jaren werkzaam als hoofd jeugdopleiding bij de Amsterdammers en als trainer van Ajax onder 18.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers