Waarom er bij Ajax - AZ nog héél veel op het spel staat!

Het bekerseizoen zit erop en de blik kan nu weer op de competitie. Aankomend weekend staat er gelijk weer een mooi affiche op het programma en dit duel kan wel eens beslissend zijn in de top van de Eredivisie. Ajax neemt het namelijk op tegen AZ en in de strijd om de tweede en derde plek staat er nog een hoop op het spel.

Momenteel ziet de stand er als volgt uit: Feyenoord staat op 73 punten na 30 duels. PSV volgt met 65 punten, Ajax staat derde met 62 punten en AZ staat daar twee punten achter. De derde plaats geeft normaal gesproken recht op voorronde Conference League, maar omdat PSV tweede staat en de beker heeft gewonnen, wat recht geeft op voorronde Champions League, schuift de voorronde Europa League-ticket van de beker door naar de nummer drie van de Eredivisie. De vierde plaats geeft recht op een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League.

Wanneer Ajax verliest van AZ, kan het dus zomaar zijn dat de Amsterdammers veroordeeld zijn tot het spelen van de Conference League. Voor een club als Ajax, die zich volledig instelt op het halen en spelen van de Champions League, zou dat desastreus kunnen zijn. Het gehele salarishuis van de Amsterdammers is ingericht en bedacht op de inkomsten van het miljardenbal. Die lijken zij momenteel mis te gaan lopen. Europa League voor een jaartje zou geen ramp hoeven te betekenen, maar een niveautje lager in de Conference League is gelijk wel een flink stap omlaag voor de landskampioen.

Ajax wint van AZ (1.57)

Uitspraak Van der Sar

Eerder dit seizoen gaf Edwin van der Sar, de algemeen directeur van Ajax, aan dat wanneer de club in de Conference League uit zou komen, dat hij weg zou gaan. Daarmee lijkt de oud-doelman zijn eigen graf te hebben gegraven. Bij winst van AZ op de Amsterdammers hebben zij de beste papieren voor de derde plaats in de Nederlandse competitie. Voor Ajax zou dit een regelrecht doemscenario betekenen. De ploeg van John Heitinga zal er dus alles aan gelegen zijn om te winnen en de derde plaats in handen te houden.

Meer dan drie goals bij Ajax - AZ (2.38)

Ontvang wekelijks een bonus bij JACKS.NL

JACKS.NL is in 2023 in een gulle bui. De bookmaker komt namelijk met een wekelijks te claimen bonus voor alle spelers van 24 jaar of ouder. Hierbij krijgt de gebruiker die deze bonus claimt maar liefst 4 profit boosts van 10% voor het Nederlandse voetbal. Hiermee maak je als speler bij Jack's kans op tot €500 extra winst. De bonus is van vrijdag 00.01 tot en met maandag 23.59 te claimen bij een storting van €20 of meer! Check op de website de bonusvoorwaarden.