AZ ziet kansen: "Goed moment om Ajax te treffen"

AZ kan zaterdagavond een hele grote stap zetten naar de derde plek in de Eredivisie. Bij winst op de huidige nummer drie, Ajax, gaan de Alkmaarders over de Amsterdamse concurrent heen. Met nog drie duels te gaan is dat een zeer goede uitgangspositie, weet ook Pascal Jansen. Hij ziet kansen tegen dit Ajax.

"Dit is een goed moment om Ajax te treffen", vertelt de trainer van AZ op de persconferentie. "Wij zitten er momenteel wat beter in, maar zij zullen iedere wedstrijd aangrijpen om zichzelf te verbeteren. Dat zal tegen ons niet anders zijn."

Jansen heeft de afgelopen twee weken kunnen kijken naar de topduels tussen Ajax en PSV. Wellicht heeft de oefenmeester daar zaken gezien die zijn ploeg in de kaart kunnen spelen: "Een aantal factoren in die wedstrijden komt overeen. Hopelijk kunnen we daarvoor profiteren. We hebben ons strijdplan in ieder geval klaar. Het streven is dat we morgen over Ajax heen gaan op de ranglijst."

Ziekenboeg

Het was de vraag of Jens Odgaard en Vangelis Pavlidis erbij zullen zijn tegen. Jansen doet daarover een boekje open in aanloop naar de topper: beide aanvallers zijn fit genoeg om te spelen. Wie dat niet zijn, zijn Jesper Karlsson en Dani de Wit. De middenvelder staat al langere tijd aan de kant, maar mag uitkijken naar betere tijden. De Wit kreeg begin deze week te horen dat het breukje in zijn voet volledig genezen is. "Ik zat al te kijken wanneer hij mijn kamer binnen zou komen. Vanochtend was het zover en kwam hij vragen wanneer hij weer bij de selectie zat." Dat zal zaterdagavond nog niet het geval zijn.