Heitinga heeft Kudus terug; Berghuis twijfelgeval tegen AZ

Ajax maakt zich na de verloren bekerfinale op voor nogmaals een belangrijke wedstrijd. Zaterdagavond nemen de Amsterdammers het op tegen AZ. De Alkmaarders staan maar twee punten achter de ploeg uit de hoofdstad. De derde plaats geeft recht op voorronde Europa League, terwijl de nummer vier het met voorronde Conference League moet doen. Voor beide teams zou een overwinning dus een flinke stap in de goede richting zijn.

En in die strijd om plaats drie heeft Ajax-trainer John Heitinga Mohammed Kudus terug. De Ghanees raakte tegen Feyenoord geblesseerd en moest sindsdien vier wedstrijden toekijken vanaf de kant. "Voor Kudus kwam de finale te vroeg, maar hij heeft daarna wel alle trainingen met de groep meegedaan en is weer beschikbaar", vertelde Heitinga op het clubkanaal van de Amsterdammers.

Berghuis en Rensch

Voor Steven Berghuis geldt het tegenover gestelde. Hij raakte in de bekerfinale tegen PSV licht geblesseerd en is een twijfelgeval voor zaterdag: "Berghuis heeft deze week niet meegetraind en een eigen programma afgewerkt. In De Kuip moest hij met klachten naar de kant. Voor zaterdag is hij een twijfelgeval", stelt Heitinga. Devyne Rensch is, ondanks dat ook hij uitviel in de bekerfinale, fit genoeg om te spelen tegen AZ.