Ajax komt met belangrijke eis voor nieuwe tv-gelden

Het is al een tijdje een veelbesproken onderwerp: de nieuwe mediadeal. Behoudt ESPN de uitzendrechten van het Nederlandse voetbal of gaan die richting het gezamenlijk bod van verschillende tv-providers? Ajax houdt zich in het midden wat hun voorkeur geniet, maar heeft wel een duidelijke eis.

Ajax wil namelijk dat niet alleen alle duels van het eerste, maar ook van Jong Ajax en de Ajax Vrouwen live uitgezonden wordt, zo wordt gesteld in de Pak Schaal Podcast. Dit is voor hen veel aantrekkelijker met betrekking tot sponsoren. Zeker voor fans van clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en de Vrouwen Eredivisie zullen deze eis toejuichen. Momenteel zendt ESPN alleen alle wedstrijden uit de Eredivisie uit. Duels uit de andere twee competities worden niet allemaal live uitgezonden. Vooral in het geval van de KKD kwam dat de zender op veel kritiek te staan.

Aankomende maandag mogen de clubs gaan stemmen over de mediadeal. Dan gaat het alleen over het bod van ESPN. Wanneer er tegen dit bod gestemd wordt, mogen ook andere partijen een bod doen. Het was al bekend dat een groep tv-providers een hoger bod wil doen dan ESPN.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers