"Raar als je op basis van twee duels tegen PSV je beleid maakt, want het ligt gewoon aan de spelers"

Het is al een tijdje onrustig in Amsterdam. Sven Mislintat is nog niet eens officieel begonnen aan zijn klus als technisch directeur bij Ajax, maar dag in dag uit wordt er gesproken over het grote vraagstuk: wie is volgend seizoen de trainer? Aan tafel bij Vandaag Inside wordt het onderwerp besproken.

"John Heitinga heeft te weinig ervaring om Ajax terug naar de top te brengen", stelt Johan Derksen. "Dus de conclusie (dat hij volgend jaar niet meer de trainer van Ajax moet zijn, red) is juist, maar niet de manier waarop. Als je voor Heitinga kiest, moet je niet kijken naar die twee wedstrijden tegen PSV."

Beleid en selectie

"Het zou ook wel raar zijn als je daar je beleid op maakt", stelt Hélène Hendriks. Toch lijkt dat wel te gaan gebeuren. Ten onrechte, vindt Derksen: "Het is met Alfred Schreuder niet gelukt en nu met Heitinga ook niet. Dan ligt het gewoon aan de spelers."

Derksen is daarnaast ook hard voor de organisatie van de Amsterdammers: "Edwin van der Sar wil Peter Bosz niet vanwege een oude vete, dus nu komt er waarschijnlijk een buitenlandse trainer. Dat zal wel een Duitser worden, maar dat wordt ook geen toptrainer. Hij (Mislintat, red) is totaal ongeschikt om Ajax nu uit het slop te trekken."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers