De Jong verkozen tot speler van de maand, Giménez talent van de maand

Luuk de Jong is verkozen tot Eredivisie Speler van de maand. De spits van PSV verdubbelde zijn doelpuntenproductie in april en wordt beloond met een prijs. Santiago Giménez van Feyenoord is verkozen tot Eredivisie Talent van de maand.

In de maand april was Luuk de Jong zes keer trefzeker voor PSV. Hij verdubbelde hiermee het totaal aantal doelpunten in de Eredivisie dit seizoen. In de vier wedstrijden die de Eindhovenaren in de maand april in de Eredivisie speelden, was De Jong iedere keer trefzeker. Tevens wist PSV een belangrijke slag te slaan door alle vier wedstrijden te winnen. Een andere speler die in de maand april in iedere wedstrijd in de Eredivisie wist te scoren is Santiago Gimenez. De spits van Feyenoord is met zijn vier doelpunten en één assist verkozen tot Talent van de maand.

Het Eredivisie Elftal van de Maand april

Stijn van Gassel (Excelsior Rotterdam), Jorge Sánchez (Ajax), Damon Mirani (FC Volendam), Michael Pinto (Sparta Rotterdam), Guus Til (PSV), Orkun Kökcü (Feyenoord), Tijjani Reijnders (AZ), Santiago Giménez (Feyenoord), Michiel Kramer (RKC Waalwijk), Luuk de Jong (PSV) en Igor Paixão (Feyenoord).

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers