Transfervrije ex-Ajacied over mogelijke terugkeer: "Voor nu geen optie"

Ajax kende tussen 2012 en 2020 meerdere successen in competitie -en Europees verband. Joël Veltman was in deze periode een van de vaste waarden in de Amsterdamse selectie alvorens hij naar Brighton & Hove Albion vertrok. De verdediger is aankomende zomer transfervrij, maar vertelt tegenover Voetbal International dat hij niet denkt aan een terugkeer bij Ajax.

Veltman tekende in 2020, na bijna 20 jaar het Ajax-shirt gedragen te hebben, bij het Engelse Brighton. In de Premier League groeide hij uit tot basisspeler, waarbij Brighton dit seizoen uitstekend presteert in de Engelse competitie. Veltman wil zich eerst richten op het seizoensslot met zijn club en daarna pas nadenken over de toekomst: "Als ik daarna bij Brighton kan blijven, dan ben ik blij, maar ik sta ook open voor andere opties", aldus de 31-jarige verdediger

Andere opties voor ex-Ajacied

De transfervrije status van Veltman zorgt voor speculaties over een eventuele terugkeer in Amsterdam. De verdediger houdt echter de opties open: "Ik heb het goed naar mijn zin in Engeland, maar Italië of Spanje zou ook mooi zijn", vertelt Veltman, die daarbij duidelijk is over een eventuele rentree in Amsterdam. "Terugkeren bij Ajax is voor mij nu geen optie", begint Veltman, die daarbij ook toelichting geeft. "Mijn naam werd in de afgelopen periode wel eens gekoppeld aan Ajax, maar er is nooit contact geweest", verzekert de verdediger, die een terugkeer op een later moment in zijn carrière zeker ziet zitten. "Maar ik voel me nu top en ben op een leeftijd dat ik nog een keer een mooi contract in het buitenland kan tekenen. Ik ben benieuwd naar mijn opties na dit seizoen. Zeker als we écht geschiedenis schrijven met Brighton", aldus Veltman.

Ook interessant