Sneijder snoeihard voor Ajax-duo: "Je komt net kijken!"

Wesley Sneijder stoort zich aan de houding van Owen Wijndal en Brian Brobbey. De recordinternational van Oranje vraagt zich af of 'die gasten' er wel alles voor geven.

Wijndal kwam afgelopen zomer voor een bedrag van tien miljoen euro over van AZ, maar de 23-jarige linksback heeft in Amsterdam nog geen potten kunnen breken. Sterker nog, Jorrel Hato (17) en Youri Baas (20) staan zelfs hoger in de pikorde. Sneijder denkt wel te weten waarom Wijndal niet speelt. "Als ik het zo zie, vanwege zijn houding", zei de voormalig profvoetballer maandagavond bij Veronica Offside. Andy van der Meijde sloot zich daarbij aan. "Dat denk ik ook, net zoals Brobbey".

"Ik vraag me af: doen die gasten er wel alles voor? Ze hebben thuis blijkbaar geen spiegel en kunnen niet tegen kritiek. En ze hebben al helemaal geen zelfkritiek", vervolgde Sneijder. "Als je dan een keertje er naast wordt gezet, krijg je de pest erin en ga je elkaar meeslepen. Er zullen ongetwijfeld groepjes zijn en die gaan zich samenvoegen".

De oud-middenvelder vindt dat de spelers meer moeten genieten van het spelletje. "Het zijn een beetje dezelfde types allemaal qua houding, als ze invallen. Als Brobbey een goal maakt, niet juichen. Je komt net kijken! Juichen, ren de pollen uit het veld als je gescoord hebt. Geniet ervan, geniet van het spelletje. Het is het allermooiste wat er is. Ze stralen het niet uit. Daar stoor ik me echt aan, serieus. Aan die gasten die net komen kijken en denken: ik heb een doelpunt gemaakt, lekker belangrijk".

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers