Vrees voor racisme bij Hongarije-Nederland; wedstrijd mogelijk stilgelegd

Journalisten Mike Verweij en Valentijn Driessen van De Telegraaf uitten in de podcast Kick Off hun zorgen over mogelijk racistische uitingen tijdens de komende wedstrijd tussen Hongarije en Nederland in de Nations League. Ze vrezen dat het Hongaarse publiek donkere spelers van Oranje, waaronder aanvoerder Virgil van Dijk, zou kunnen beledigen. Driessen hoopt dat het Nederlands elftal een krachtig statement maakt als dergelijke incidenten plaatsvinden, bijvoorbeeld door bij de scheidsrechter aan te geven dat ze niet verder willen spelen.

Oerwoudgeluiden bij Hongarije-Nederland

Verweij benadrukt dat het Nederlandse team het veld zou moeten verlaten als er sprake is van massale racistische uitingen, zoals oerwoudgeluiden. Als de uitingen beperkt blijven tot een kleine groep, zou het team eerst de scheidsrechter kunnen informeren. “Zijn het massaal oerwoudgeluiden, dan moet je wél onmiddellijk van het veld afstappen," stelt Verweij.

Presentator Pim Sedee stelt zelfs dat het team van bondscoach Ronald Koeman direct zou moeten opstappen, wat volgens Driessen moeilijk te realiseren is gezien de kans dat er altijd wel enkele individuen negatief gedrag vertonen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers