Aboubakar voltooit bijzondere transfercyclus waar ook Weghorst en Ronaldo deel van uitmaken

Met de presentatie van Vincent Aboubakar bij Besiktas is een bijzondere transfercyclus afgerond. De cyclus werd achttien dagen geleden ingezet en heeft door twee transfers die volgden nu eindelijk het stadium van voltooiing bereikt. 

3 januari: Cristiano Ronaldo wordt voor 25.000 uitzinnige fans gepresenteerd bij Al-Nassr. 'Ik wil de mensen blij maken', waren de eerste woorden van de Portugees in zijn nieuwe thuisland. De Saoedische club was een wereldster rijker, terwijl Manchester United op zoek moest naar nieuwe aanvallende stootkracht.

11 januari: Wout Weghorst de 'opvolger' van Ronaldo. Oké, wellicht dat de Nederlander niet als vervanger van een van de beste voetballers aller tijden is binnengehaald, maar het is voorlopig wel de enige aanvallende speler die zich sinds het vertrek van de superster bij de formatie van Erik ten Hag heeft gevoegd. 

21 januari: Aboubakar maakt een bijzondere transfercyclus compleet. De Kameroener vertrok bij Al-Nassr om financieel ruimte te maken voor Ronaldo en is bij Besiktas nu de vervanger van Weghorst. De spits die voor een van de meest speciale goals van het WK in Qatar zorgde, gaat beginnen aan zijn derde termijn bij de Turkse topclub.