Eriksen komt met update: "Het gaat naar omstandigheden goed"

Christian Eriksen heeft voor het eerst van zich laten horen via social media na zijn hartstilstand tijdens het EK-duel tussen Denemarken en Finland. De Deense middenvelder laat weten dat het goed gaat met hem.

Het noodlot sloeg afgelopen zaterdag toe. Eriksen ging vlak voor rust naar de grond en moest op het veld worden gereanimeerd. De 29-jarige spelmaker werd snel overgebracht naar het ziekenhuis in Kopenhagen, waar hij nog hersteld van zijn ongeluk.

'Grote dank'

"Hallo iedereen, grote dank voor alle lieve en geweldige berichten vanuit de hele wereld. Dat betekent veel voor mij en mijn familie. Het gaat naar omstandigheden goed", laat de middenvelder van Internazionale weten via Instagram.

"Ik moet nog een paar onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis, maar ik voel me oké. Ik ga de jongens van het Deense team in de komende wedstrijden aanmoedigen. Laten we voor heel Denemarken spelen. Groet, Christian".

Resterende EK-programma

Denemarken neemt het donderdag om 18.00 uur op tegen België in poule B. De ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand treft vier dagen later Rusland. Beide wedstrijden worden gespeeld in Parken, de thuishaven van FC Kopenhagen.

Video, Eriksen laat van zich horen