Buitenlandse media fileren Koeman en Van Dijk: "Oranje is een slecht beheerde goudmijn"

Het Nederlands elftal verloor afgelopen week beide duels in de Nations League. Eerst werd de halve finale na verlenging verloren van Kroatië (2-4), waarna Italië in de troostfinale te sterk was voor Oranje (2-3). Ronald Koeman en zijn ploeg moesten het bij de buitenlandse media flink ontgelden.

"Nederland werd uitgejouwd door een thuispubliek dat totaal niet onder de indruk was. Koeman kent een haperende start van zijn tweede periode als bondscoach en de druk op hem neemt alsmaar toe", zo schrijft de BBC over Oranje.

In Spanje ging het natuurlijk vooral over de winst van de Nations League, maar Marca liet ook kort hun licht schijnen op de troostfinale: "Italië kwam een stuk beter voor de dag en Nederland sloot de Nations League af met een deceptie. Italië kon beter omgaan met de wijzigingen die beide ploegen doorvoerden. Het Nederlands elftal blijft op zoek naar zijn identiteit in een toch al lastig decennium voor het Nederlands voetbal."

Eurosport Italia ziet zeker wel lichtpuntjes bij Oranje, maar die komen (nog) niet tot hun recht: "Nederland is een slecht beheerde goudmijn. Het elftal van Koeman is een jong en oersterk team met veel talentvolle spelers. Het gevoel overheerst echter dat er een gebrek aan lijm is die deze talenten bij elkaar houdt en maximaal kan laten presteren. Koeman moet haast maken met het vinden van oplossingen."

Van Dijk

De Italianen zagen dat aanvoerder Virgil van Dijk door het ijs zakte tegen de 'Azzuri'. Bij de tegentreffers zag de verdediger van Liverpool er niet lekker uit: "Het leek wel alsof hij niet wilde voetballen. Hij zou de leider van de defensie moeten zijn, maar maakt veel fouten en lijkt soms duels met zijn tegenstander te vermijden. De tweede helft ging beter, maar bij de goal van Federico Chiesa had hij eerder in moeten grijpen."