Dumfries eerlijk over sfeer in kleedkamer na Oranje-nederlaag: "Uiteraard harde woorden gevallen"

Denzel Dumfries verloor met zijn Inter Milaan de Champions League-finale tegen de geoliede machine die Manchester City heet, maar kon bij Oranje niet van dat vervelende gevoel afstappen. Eerst werd verloren van Kroatië en na een zeer slechte eerste helft tegen Italië ging brons ook aan de neus voorbij.

De vleugelverdediger baalt vanzelfsprekend van het resultaat, maar vooral het vertoonde spel vreet aan de Nederlander. "Dit is gewoon frustrerend en onnodig. We hadden een bepaald plan en een bepaald idee van hoe we de wedstrijd wilden invullen, maar dat kwam er niet uit en dat is zuur." Na afloop was het oordeel dan ook vrij hard. "We hebben geconstateerd dat wij elkaar hebben laten vallen", zo klinkt het uit de mond van Dumfries.

Frenkie de Jong noemde het optreden van Oranje 'lamlendig' en begrijpt dat men vanaf de tribunes de indruk kreeg dat de internationals er geen zin in hadden, maar dat ziet de verdediger anders. "Vanaf de zijkant is het altijd een ander gevoel als dat je zelf op het veld staat. Ik snap dat het zo lijkt, maar we hebben wel alles gegeven. Je komt vroeg op achterstand en dat zorgt voor een vervelend begin", zegt hij voor de camera van Voetbal International

Als hij de vraag krijgt hoe het in de kleedkamer was na afloop, is hij duidelijk. "Uiteraard vallen er dan harde woorden, omdat het wel het Nederlands elftal is waar je voor speelt. Je moet uitstralen dat je een team bent en dat hebben we bij vlagen niet laten zien", besluit Dumfries.

Feyenoord-doelman vertrekt