De meest controversiële spelers van dit jaar in de Eredivisie

In de Eredivisie lopen een aantal spraakmakende teams, maar in ieder team zit een veelbesproken speler. Zo loopt Michiel Kramer rond in Waalwijk, maar is ook Noa Lang weer teruggekeerd op de Nederlandse velden. Dit zijn de meest controversiële spelers van afgelopen jaar!

Igor Paixao

Het lijstje wordt afgetrapt door Igor Paixao. De Braziliaan speelt sinds augustus van 2022 zijn thuiswedstrijden met Feyenoord in De Kuip, maar raakte eind oktober van 2023 in opspraak door een foutje met zijn eigen social media. De vleugelaanvaller had namelijk een filmpje, waarin zijn volledige geslachtsdeel in volle glorie te zien was, per ongeluk gedeeld op zijn Instagram. Dat leverde voldoende commotie op, maar vooralsnog worden er nog geen liederen over gezongen in de nationale voetbalstadions...

Michiel Kramer

Hij stelt werkelijk nooit teleur en doet vrijwel wekelijks iets waar Nederland van smult of walgt: Michiel Kramer. De aanvaller speelt dit seizoen in het geel en blauw van RKC Waalwijk en heeft tot dusver 4 competitiegoals in het net gelegd. Een van die doelpunten maakte de captain tegen AZ, op 20 augustus, de twee speelronde in seizoen '23/'24. Hij was trefzeker vanaf de penaltystip en had toen een boodschap voor de meegereisde fans uit Alkmaar, maar na afloop vertelde de aanvaller zelf dat hij een champagnefles ontkurkte... oordeel zelf na het zien van zijn interview bij ESPN.

Noa Lang

De Nederlandse aanvaller werd in de zomer van 2023 door PSV overgenomen van Club Brugge en stelde niet teleur binnen de lijnen. Gedurende zijn periode bij Ajax werd hij regelmatig gezien als lastpak en vervelend mannetje, maar in Eindhoven liet hij zijn hart van goud zien. Na afloop van de gewonnen finale tegen Feyenoord, Johan Cruijff Schaal, nam hij alle tijd om een aantal kinderen met een beperking feest te laten vieren met de medailles en de schaal. Hij dook na zijn trainingen en wedstrijden ook de studio in en dat leverde een heel ander resultaat op...

Kenneth Taylor

De middenvelder van Ajax werd in het rampjaar van de Amsterdammers veelvuldig bekritiseerd. Toen Maurice Steijn en John Heitinga aan het roer van de club stonden, was hij vrijwel ieder weekend de zondebok bij de achterban. Sinds de aanstelling van interim-manager John van 't Schip krijgt de jeugdinternational steeds meer complimenten en valt zijn potentie op. Buiten de lijnen maakt hij ook indruk, want hij vormt sinds een tijdje een liefdeskoppel met influencer Jade Anna.

Javairo Dilrosun

Feyenoord haalde in juli van 2022 Javairo Dilrosun naar Nederland en nam hem over van het Duitse Hertha BSC. Hij tekende een contract tot medio 2026 bij de stadionclub, maar is tot dusver totaal niet uit de verf gekomen bij de Rotterdammers. De eenvoudig Oranje-international werd gehaald als opvolger van Luis Sinisterra, maar kan die schoenen nog altijd niet vullen. Waar hij in zijn eerste seizoen nog tijdens 31 wedstrijden in actie kwam, moet hij het halverwege het huidige seizoen doen met vijf... Hij stond tegen Heracles Almelo na negen maanden weer is in de basis van Feyenoord...!