Johan Derksen weigerde dit jaar aanbieding van betaald voetbalclub

Johan Derksen onthult in het Dagblad van het Noorden dat hij begint dit jaar een aanbieding van een betaald voetbalclub heeft geweigerd. De Veronica Inside-analist besprak het naderende vertrek van Hans Nijland bij FC Groningen en liet tussendoor vallen dat hij door een club benaderd is voor een functie als directeur.

"Dat Nijland opstapt vind ik een ramp voor het Nederlands voetbal. Nijland was de laatste in het rijtje Jan Smit, Riemer van der Velde en Jorien van den Herik. Nijland wist precies hoe hij zaken aan moest pakken. Ik hoop dat de RvC een goede vervanger aanstelt, al heb ik daar geen vertrouwen in. Ik zit al heel lang in de voetballerij en heb die mensen nog nooit gezien", aldus Derksen in het Dagblad van het Noorden.

Derksen zelf niet beschikbaar

Dan komt de aanbieding die Derksen kreeg ter sprake. "Mij hoeven ze niet te bellen. Ik heb begin dit jaar een aanbieding geweigerd om bij een betaald voetbalclub directeur te worden. Ik ga niet zeggen welke club, maar ze doen het nu heel goed. Mijn gratis advies: kies voor Ted van Leeuwen", aldus de voormalig hoofdredacteur van VI over de huidige technisch directeur van FC Twente.

Jaren geleden weigerde Derksen ook al een functie in het betaald voetbal: