Theo Janssen verbaast over situatie Wijndal: 'Ze doen hele rare dingen'

Napoli is er al in de eerste helft in geslaagd om een riante voorsprong op te bouwen tegen Ajax. Na 45 minuten spelen is de stand 2-0. Hoewel Ajax meer creëert dan vorige week, wordt het de backs af en toe teveel achterin. Het heeft tot nog toe geresulteerd in twee tegentreffers.

De eerste Napolitaanse goal was van Hirving Lozano, die de aanval vanaf de rechterkant opzette en vervolgens ontsnapte aan de aandacht van Calvin Bassey, die in Napels als linksback opgesteld staat en nog niet overtuigd. In de studio van RTL 7 werpt Humberto Tan de vraag op waarom Owen Wijndal genegeerd wordt.

'Al sla je me dood', reageert Theo Janssen. Ten opzichte van afgelopen week besloot Alfred Schreuder Daley Blind en Bassey om te wisselen, waardoor Blind nu in het centrum staat. 'Blind staat nu niet als linksback, je zou zeggen dat Wijndal dan een kans krijgt.'

In de Johan Cruijff ArenA werd tijdens de afslachting van vorige week genoeg gewisseld door Schreuder, maar ook toen kwam Wijndal niet in het stuk voor. 'Vorige week viel Baas in, dus toen brachten ze hem (Wijndal, red.) ook niet. Dus ze doen hele rare dingen', besluit Janssen. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers