‘Gavi gratis op te halen na besluit rechter’

FC Barcelona verkeert in zwaar weer. De club wordt beschuldigd van corruptie en krijgt daarbovenop nog een nieuwe klap te verduren. De rechter heeft verklaard dat het nieuwe contract van sterspeler Gavi ongeldig is. Dit weten diverse Spaanse media te vertellen.

De spelmaker zal hiermee in de zomer gratis op te halen zijn, gezien hij zich nu moet houden aan zijn oude contract. Aanvankelijk werd het nieuwe contract van Gavi al teruggedraaid omdat FC Barcelona meer aan salarissen hebben uitgegeven dan toegestaan. De club ging in beroep en won de zaak, maar de beslissing wordt nu toch teruggedraaid. Dit komt omdat FC Barcelona precies een dag te laat waren met het indienen van het beroep.

Gavi is nu vrij om te spreken met andere clubs over een transfer in de zomer, of hij hier echt behoefte aan heeft is nog maar de vraag. Zo werd hij in 2015 overgenomen uit de jeugd van Real Betis en doorliep hij enkele jeugdelftallen alvorens hij doorbrak in 2021. Zijn marktwaarde bedraagt volgens het doorgaans betrouwbare Transfermarkt zo’n 90 miljoen euro. Hij is hiermee één van de duurste spelers ter wereld.

Feyenoord-doelman vertrekt