Johan Derksen walgt van actie Feyenoorder: "Ik word ziek van dat soort klootzakken"

Johan Derksen heeft tijdens de uitzending van VI Vandaag op maandag hard uitgehaald naar Feyenoord-spits Cyriel Dessers. De Belg kreeg een duw van zijn tegenstander Ivan Marquez, die daar een rode kaart voor kreeg. Derksen hekelt de manier waarop Dessers naar de grond ging en noemt spelers zoals hij 'klootzakken' en 'matennaaiers'. 

Dessers werd kort na zijn invalbeurt in het duel van Feyenoord op bezoek bij NEC van afgelopen zondag (1-4 winst) in zijn gezicht geduwd door Marquez, waarna de spits ter aarde stortte. "Ik vind het bezopen. Mijn woede was nauwelijks geklaard toen ik NEC - Feyenoord zag", briest Derksen. "Dan komt die wisselspeler erin, die Dessers. Die is vervelend en krijgt dan een duw op zijn kin. Die gaat liggen rollebollen alsof zijn kop eraf geslagen is. Ik word ziek van dat soort klootzakken, matennaaiers. Ik zou als trainer nooit accepteren dat mijn spelers zich zo zouden gedragen."

Marquez is door de KNVB twee duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Hij mist daardoor het duel tegen PEC Zwolle. "Is Dessers nou blij dat die jongen drie weken niet kan voetballen?", zei Derksen maandag. "De VAR kan toch aanvoelen dat dit een onnozele reactie is op vervelend gedrag van Dessers? Dessers wordt gebombardeerd tot slachtoffer, terwijl hij zelf aan spelbederf doet."

Scheidsrechter Bas Nijhuis reageerde in de uitzending op de opmerkingen van Derksen. "Wij nemen in onze beslissing niet mee hoe een speler valt."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘NEC Nijmegen - Feyenoord’

'Feyenoord aast op centrale verdediger'

Johan Derksen laat niets heel van 'irritante Feyenoorder': "Ik word ziek van dat soort klootzakken"

'Recordtransfer Newcastle United brengt soap op gang: Feyenoord moet vrezen voor winters vertrek'

Op rapport: Cijfers Feyenoord-spelers na 1-4 zege bij NEC

Feyenoord-fans prijzen team na overwinning op NEC: 'Wil niet terug naar de oude trainersstaf'

TIl zet eindstand op het bord: Feyenoord wint met 1-4 van NEC

VIDEO GOAL: Jahanbakhsh profiteert van foutje NEC en doet oude club pijn (1-3)

VIDEO GOAL: Kokcu zet Feyenoord met heerlijk schot op voorsprong tegen NEC (1-2)

Kijkers #NECFEY snappen niks van Van Boekel: 'Waarom is dit geen pingel?' (VIDEO)

VIDEO GOAL: Kokcu zet Feyenoord vanaf elf meter naast NEC (1-1)