Kenneth Perez waarschuwt Feyenoord: "Ze moeten niet zoveel naar Dick Advocaat luisteren"

Feyenoord-trainer Dick Advocaat wil zijn selectie graag versterken deze transferperiode. Vooral de komst van een nieuwe spits heeft prioriteit. FOX Sports-analist Kenneth Perez vindt echter dat de Feyenoord-leiding niet te veel moet luisteren naar Advocaat, omdat nog niet duidelijk is of hij ook komend jaar voor de groep staat in De Kuip.

Robert Bozenik werd de laatste tijd veelvuldig genoemd als mogelijke nieuwe spits van Feyenoord. De Slowaak van MSK Zilina zou echter twijfelen, tot onvrede van Advocaat. Perez heeft geen boodschap aan die frustraties. "Ik vind dat Feyenoord helemaal niet zoveel naar Dick Advocaat moet luisteren. Als Advocaat niet de trainer is voor de toekomst, dan moet je hem daar niet allemaal bij betrekken. Hij roept: 'Ja, ik wil die en die versterking'."

Sparta
Perez noemt de periode van Advocaat bij Sparta Rotterdam in 2018 als voorbeeld. "Sparta maakte toen dezelfde fout met Advocaat. Hij kreeg alles voor elkaar en alles wat hij wilde, echt tegen heel dure huursommen. En daar is ook niks van terechtgekomen." Commentator Arno Vermeulen vindt het een rare vergelijking van Perez. "Het gaat niet alleen om Advocaat, heel Feyenoord is ervan overtuigd dat ze een spits willen hebben. Je doet net of Advocaat zes spelers vraagt, maar hij wil alleen een spits."

Plek twee
Ondanks dat de achterstand van Feyenoord op nummer twee AZ gekrompen is tot zeven punten, denkt Perez niet dat de Rotterdammers dit jaar tweede zullen worden. "Het zit ook echt niet tegen voor Advocaat, want bij sommige wedstrijden van Feyenoord denk ik: Hoe is het mogelijk dat ze winnen? Het zit dus ook wel mee en 20 punten in acht competitiewedstrijden is gewoon veel voor het Feyenoord dat we kenden en die op de twaalfde plaats stonden. Maar tweede worden geloof ik niet in, daar is AZ te goed voor."