Vraagtekens bij werkwijze Mislintat: "Hij doet alles op zijn eigen manier"

Ajax neemt het zondagmiddag op tegen FC Twente. De Amsterdammers zullen voor hun eigen gevoel én dat van de supporters drie punten mee moeten nemen uit Enschede. Sven Mislintat lijkt momenteel de zondebok binnen Ajax, nadat een slechte seizoensstart een feit is, zo vinden onder andere Marciano Vink en Siem de Jong.

Anders dan PSV

"Er zijn veel bepalende spelers vertrokken en daar heeft Ajax relatief onbekende spelers voor teruggekregen", aldus Vink in gesprek met Ajax Life. "Je zou van een behoorlijke metamorfose kunnen spreken. Sven Mislintat heeft het op zijn manier aangepakt. Hij is niet voor de bekende namen gegaan, zoals PSV. Hoe dat proces verloopt, daar hebben wij verder geen inzicht in."

Zelf kijkt Vink vooral uit naar de ontwikkeling van Ajax' jeugdproducten. "Ik denk dat we nog veel van Hato gaan horen. Met al het geweld en alle veranderingen om hem heen, blijft hij een stabiele factor in de verdediging. Dat is echt heel knap. Iemand anders die we in de gaten moeten houden, is Silvano Vos. Hij heeft alle ingrediënten om komend seizoen aan de poorten van het eerste elftal te rammelen."

Geduld is toverwoord

De Jong gaat niet direct mee in het negatieve sentiment dat momenteel rond de club heerst. "Ajax moet altijd meedoen om de titel. En ik zie het ook wel goed komen. Supporters beklaagden zich over het feit dat ze de nieuwelingen niet kennen, maar Edson Álvarez en Lisandro Martínez waren ook onbekenden toen ze uit Mexico en Argentinië kwamen."

Wel ziet De Jong dat geduld het toverwoord is. "Het is wel een feit dat Ajax op dit moment niet staat waar het wil staan. De concurrentie heeft een stabiele zomer beleefd, zo lijkt het. Maar dat is slechts een moment. Ik ga ervan uit dat er opnieuw aan een goede toekomst wordt gebouwd. Maar het is nu nog even hopen en afwachten."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers