WK-deelnemers uitgelicht: Costa Rica, Los Ticos

Het WK 2022 in Qatar gaat 20 november van start. 32 landen strijden voor de felbegeerde wereldtitel en het belooft een waar spektakel te worden. Ter voorbereiding van het Wereldkampioenschap zoomen we in op alle 32 deelnemers. Een van de 32 deelnemers is Costa Rica. De Costa Ricanen kwalificeerde zich voor het eindtoernooi door de play-off wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland te winnen met 1-0. Dit is alles wat je moet weten over Costa Rica!

Geschiedenis van Costa Rica op een WK

Costa Rica deed pas voor het eerst mee aan een WK in 1990. Op dit WK wisten de Costa Ricanen tweede te worden in een groep met Brazilië, Schotland en Zweden waardoor ze zich kwalificeerden voor de achtste finales. Hier bleek de tegenstander Tsjecho-Slowakije veel te sterk en Los Ticos verloren uiteindelijk met 4-1. Het beste resultaat op een WK ooit voor Costa Rica was op het WK van 2014. Toen eindigde Costa Rica verassend als groepshoofd in een groep met Uruguay, Italië en Engeland en in de achtste finales werd gewonnen van Griekenland op penalty’s. De kwartfinale tegen Nederland liep wederom uit op penalty’s, maar door twee gestopte penalty’s van Tim Krul verloor Costa Rica de penaltyreeks. Op het WK van 2018 was Costa Rica wederom aanwezig maar kwam toen niet verder dan de groepsfase.

De ster van Costa Rica: Bryan Ruiz

Bryan Ruiz is al jaren het vaste gezicht van het Costa Ricaanse nationale elftal. De 37-jarige aanvallende middenvelder zal zijn laatste wedstrijden van zijn carrière spelen aankomend WK aangezien hij na het WK direct stopt als professioneel voetballer. De oud-speler van onder meer FC Twente en Fulham speelde tot dusver 144 interlands waarin hij 29 keer scoorde en 23 assists gaf. Ruiz gaat zijn derde WK spelen en heeft dus nog één laatste kans op glorie met Costa Rica.

Huidige bondscoach

De huidige bondscoach van Costa Rica is de Colombiaan Luis Fernando Suárez. Sinds 2021 staat hij aan het roer bij de Costa Ricanen en onder zijn leiding heeft Costa Rica zich gekwalificeerd voor het aankomende WK. Suárez staat momenteel op 24 wedstrijden als bondscoach van Los Ticos, waarin hij dertien wedstrijden won, zes gelijkspeelde en vijf keer verloor. In de laatste 12 wedstrijden won Costa Rica negen keer, waaronder overwinningen op de Verenigde Staten én Canada. Los Ticos zullen niet over zich heen laten lopen en zullen een geduchte tegenstander zijn op dit toernooi.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘WK-deelnemers uitgelicht’

WK-deelnemers uitgelicht: Ghana, The Black Stars

WK-deelnemers uitgelicht: Zuid-Korea, Aziatische Tijgers

WK-deelnemers uitgelicht: Portugal, Seleção das Quinas

WK-deelnemers uitgelicht: Servië, The Eagles

WK-deelnemers uitgelicht: Kameroen, de Ontembare Leeuwen

WK-deelnemers uitgelicht: Zwitserland, Rossocrociati

WK-deelnemers uitgelicht; Brazilië, de Goddelijke Kanaries

WK-deelnemers uitgelicht: Canada, The Canucks

WK-deelnemers uitgelicht: Marokko, Leeuwen van de Atlas

WK-deelnemers uitgelicht: Kroatië, Vatreni

WK-deelnemers uitgelicht: België, Rode Duivels