Bizarre beelden: Ten Hag stuurt ster naar Nederlandse amateurclub

Een van de eigenschappen van Erik ten Hag is dat hij eigenzinnig kan zijn. De trainer van Manchester United laat dit nu weer zien met zijn sperspeler Jadon Sancho. Die is namelijk inclusief coaches naar Nederland gestuurd om te trainen op de velden van amateurclub OJC Rosmalen.

Waarom traint Jadon Sancho bij OJC Rosmalen?

Jadon Sancho is een 22-jarige links buiten die in de zomer van 2021 voor 85 miljoen euro overgenomen werd van Borussia Dortmund. Tot nu toe heeft hij wel laten zien dat hij kan voetballen, maar dat geld niet opgebracht. Hij groeide niet uit tot een vaste waarde. In seizoen '21-'22 kwam hij in totaal tot 38 optredens voor ManU, waar zijn rendement met 5 goals en 3 assists tegenviel. Dit seizoen kwam hij in totaal tot 14 optredens, waarin hij 3 doelpunten scoorde en 1 assist gaf. Dit kwam mede door een blessure en ziekte. Zijn afwezigheid zorgde ervoor dat hij bij Manchester United zijn plek in de rangorde verloor. Dit kostte hem ook zijn plek in de Engelse selectie voor het WK. Om weer op zijn oude niveau te komen adviseerde hij Sancho om aan zijn herstel te werken. Daarvoor heeft Ten Hag een programma met Nederlandse trainers op de velden van OJC Rosmalen opgezet. Het is duidelijk dat Sancho het advies opvolgde, met deze bizarre beelden als resultaat.

Ook OJC Rosmalen was onder de indruk, want zij lieten een vriendelijk bedankje achter.

Wat kan Jadon Sancho nu verwachten?

Als eerste gaat Manchester United in december met de niet-internationals op trainingskamp in Spanje. Daar zal Sancho zich ongetwijfeld kunnen en moeten bewijzen. Na het WK heeft hij weer te maken met sterke concurrenten zoals Alejandro Garnacho, Antony, Marcus Rashford en Anthony Martial. Daarbij is er door het vertrek van Ronaldo budget vrijgekomen voor wintertransfers, dus het ziet ernaar uit dat het 'nu of nooit' wordt voor Sancho.