Video-goals AZ-PSV; heerlijk avondje voor Eindhovenaren

PSV beleefde een heerlijk avondje in Alkmaar, waar AZ na 22 minuten al op een 0-2 achterstand stond. De thuisploeg speelde al vanaf minuut elf met een man minder na de rode kaart voor David Møller Wolfe. Kasius maakte op slag van tijd nog wel 1-2, maar eigenlijk kwam de winst voor de Eindhovenaren geen moment in gevaar.

Video, goal AZ-PSV 0-2 Noa Lang

Noa Lang maakt zijn eerste Eredivisie-treffer in meer dan 12 maanden, sinds een goal tegen Volendam op 30 september 2023.

Video, goal AZ-PSV 0-1 Luuk de Jong

Geen speler maakte zoveel Eredivisie-doelpunten tegen AZ in het AFAS Stadion als Luuk de Jong (9). Vijf spelers volgen met 4 doelpunten tegen AZ in het AFAS Stadion. Alleen Willy van der Kuijlen (16, allemaal voor PSV) en Ruud Geels (14) maakten zoveel Eredivisie-treffers tegen AZ als Luuk de Jong (14). Laatstgenoemde voert wel de ranglijst aan als het gaat om uitdoelpunten (9).