Sarri: ‘Het enige dat ik niet leuk vind aan het Nederlandse voetbal, zijn Feyenoord-fans'

AZ neemt het in de achtste finales van de Conference League op tegen Lazio. De Italiaanse club werd eerder in de groepsfase van de Europa League nog uitgeschakeld door Feyenoord. De trainer van de Italiaanse club, Maurizio Sarri, heeft slechte herinneringen aan de fans van de club uit Rotterdam, zo vertelt hij op een persconferentie.

Feyenoord-fans zouden vanaf de tribune met bekers urine naar Sarri toe hebben gegooid. “Het niveauverschil met de Serie A is niet zo groot. De Nederlandse competitie mist alleen een elftal van het niveau van Napoli. Het enige dat ik niet leuk vind aan het Nederlandse voetbal, zijn de supporters van Feyenoord.” 

Tegenstander AZ maakt indruk op de trainer, zo vertelt hij. “Ze spelen in een competitie van een zeer hoog niveau. Als je gelijkspeelt tegen Ajax, ben je een waardige tegenstander.” In Rome wacht de club uit Alkmaar een lastig treffen, zo wist Lazio afgelopen weekend voor een stunt te zorgen door op bezoek bij koploper Napoli met de volle buit te vertrekken. De club won met 0-1 en was pas de tweede club in de Serie A dit seizoen die de club uit Napels wist te verslaan.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers