Dessers over 'mooiste wedstrijd van zijn leven'; hoe is het met hem?

Cyriel Dessers verblijft momenteel in Schotland, waar bij onder contract staat bij Rangers FC. Desondanks maakte hij in 41 duels in het Feyenoord-shirt gigantische impact en was hij onderdeel van de selectie met wie de Rotterdammers de finale van de UEFA Conference League haalden. Hoe is het nu met hem?

De aanvaller in zijn Feyenoord-tijdperk

In de zomer van 2021 werd de Nigeriaanse aanvaller door KRC Genk verhuurd aan Feyenoord. In Rotterdam-Zuid begon hij niet als vaste kracht, maar zijn rol als supersub ging hem dusdanig geweldig af dat Dessers uiteindelijk wél wekelijks aan de aftrap verscheen. Hij scoorde in totaal twintig treffers en gaf vier assists in het Feyenoord-shirt. In het succesjaar in de UEFA Conference League was zijn aandeel groot en hij was de topscorer van het Europese jaar. 

Waar voetbalt Cyriel Dessers nu?

Zijn staat van dienst betekende dat Het Legioen hem sowieso langer toe wilde juichen. Het Belgische KRC Genk en Feyenoord kwamen er echter niet uit met elkaar en vonden niet in de Eredivisie, maar in Italië de beste oplossing voor Dessers. Voor een bedrag van zes miljoen euro tekende hij bij Cremonese. Lang duurde dat huwelijk echter niet, want na een krap jaar vertrok de rechtspoot naar Schotland voor een avontuur bij Rangers FC

Dit is de vriendin van Cyriel Dessers!

De aanvaller is veelvuldig actief op social media en deelt met enige regelmaat beelden van zijn wedstrijd. Op Instagram staat zijn tijdlijn vol met foto's in het shirt van Feyenoord en Rangers FC, waar hij onlangs nog de League Cup mee won door Aberdeen met 1-0 te verslaan. Over zijn leven buiten het voetbal is niks te vinden en het is dan ook onduidelijk of Dessers een partner heeft met wie hij door het leven gaat. Zijn liefde voor voetbal is in ieder geval gigantisch!

Mooiste wedstrijd van Nigeriaan in Rotterdam

Gedurende zijn loopbaan speelde hij voor meerdere clubs en dat deed Dessers ook in verschillende landen. Ondanks het feit dat hij 'slechts' één seizoen voor Feyenoord speelde, vertelt hij in een interview dat hij daar de meest dierbare herinnering van zijn loopbaan op heeft gedaan. "De thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille, in de halve finale van de UEFA Conference League, was waarschijnlijk de mooiste wedstrijd van mijn leven tot nu toe. Er zijn zoveel goede voetballers in de wereld, maar hoeveel kunnen er zeggen dat ze een Europese finale hebben gespeeld? Ik werd topscorer, dat zijn dingen die je moet koesteren. Daar was ik heel trots op."

Statistieken bij Rangers FC

Dessers maakte al 40 keer zijn opwachting in Schotse dienst en doet het zeer aardig. Hij won onder meer de concurrentiestrijd met Sam Lammers, die op zijn beurt op huurbasis naar FC Utrecht trok. In totaal was de centrumspits al zestien keer trefzeker en gaf hij zeven keer de laatste pass voorafgaand aan een doelpunt van de club uit Glasgow.