Alles over Kevin Blom: ervaren scheidsrechter en spreker

Kevin Blom is een ervaren Nederlandse scheidsrechter die al meer dan 22 jaar actief is in het Nederlands betaald voetbal. Dit moet je weten over scheidsrechter Kevin Blom.

Dit wil je weten over het privéleven van Kevin Blom

1. Waar is Kevin Blom geboren?

Kevin Blom werd op 21 februari 1974 geboren in Gouda.

2. Hoe oud is Kevin Blom?

Kevin Blom is 50 jaar oud.

3. Wat is de afkomst van Kevin Blom?

Kevin Blom groeide op in Gouda en beschikt over de Nederlandse nationaliteit.

4. Heeft Kevin Blom broers of zussen?

Kevin Blom heeft een zus.

5. Heeft Kevin Blom een vriendin?

Kevin Blom heeft twee kinderen, het is niet bekend wie zijn vrouw is. Eerder had Blom een relatie met een vrouw uit Litouwen.

Dit is de loopbaan van Kevin Blom

Kevin Blom draait al jaren mee op het hoogste niveau, maar heeft ook een flinke tegenslag gehad. Zo lag hij er bijna twee jaar uit. Dit moet je weten over zijn loopbaan.

6. Hoe verliep de scheidsrechters-carrière van Kevin Blom?

Kevin Blom is actief als scheidsrechter in zowel de Eredivisie als de Eerste Divisie in Nederland. Zijn debuut in het betaalde voetbal maakte hij op 13 april 2002 tijdens de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Helmond Sport. Zijn eerste Eredivisie-wedstrijd volgde op 20 februari 2004, toen hij het duel tussen Roda JC en FC Volendam leidde. In juni 2004 promoveerde Blom naar de A-lijst van de KNVB, wat hem in staat stelde om ook internationale wedstrijden te fluiten, voornamelijk in de Europa League en interlands. In 2019 bereikte hij de maximumleeftijd voor internationale scheidsrechters, waarna hij zich alleen nog internationaal inzet als VAR.

(Tekst gaat verder onder de video)

Blom ontving in 2005 de titel Sportman van het Jaar van de gemeente Gouda en werd in 2007 bekroond met de Gouden Kaart voor beste scheidsrechter. Hij is fulltime in dienst van de KNVB, waar hij naast zijn rol als scheidsrechter ook betrokken is bij de scheidsrechtersopleiding.

7. Heeft Kevin Blom een loopbaan naast het voetbal?

Naast zijn werkzaamheden als scheidsrechter is Kevin Blom actief als spreker en bracht hij in 2019 een boek uit: 'De Fluitende Leider'. Tijdens de Coronacrisis werkte Kevin Blom een tijd lang als kebab-bezorger.

8. Voetbalt Kevin Blom bij een club?

Het is niet bekend of Kevin Blom bij een amateurvereniging heeft gevoetbald. 

9. Is Kevin Blom actief op sociale media?

Kevin Blom is veelal actief op Instagram.

10. Waar is Kevin Blom?

Op 7 november 2021 stond Kevin Blom voor het laatst als scheidsrechter op het veld in de Eredivisie. Tijdens de wedstrijd tussen FC Groningen en RKC Waalwijk (1-1). Na dit duel verdween hij van de Nederlandse velden vanwege longcovid. Begin 2024 werd Blom aangesteld om de Belgische VAR-afdeling te verbeteren. De 50-jarige scheidsrechter maakte in de zomer van 2023 zijn terugkeer op het veld na een lange periode van afwezigheid.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers