Jan Mulder over Oranje kansen: 'Ze zijn niet goed genoeg'

Te gast bij Studio Fussball spreekt Jan Mulder zich uit over Oranje. Volgens Mulder gaat Nederland dit EK niet winnen, er is veel kritiek op de ploeg van Koeman en met name op Van Dijk. 

Oostenrijk was een duidelijk voorbeeld 

Mulder kreeg de vraag of hij Nederland nog ziet herrijzen dit EK, zijn antwoord daarop was helder:  "Nee. Waarom niet? Ze zijn niet goed genoeg. Ik vond de wedstrijd tegen Oostenrijk behoorlijk kwalijk. Het ging niet over 'niet goed staan' of 'een offday', maar er was geen inzet. Van Dijk liep te flaneren voor 80.000 toeschouwers. Dat kan niet. Béétje zweten. Je moet meer geven."

Ook Roemenië ziet Mulder somber in voor Oranje 

Volgens Mulder heeft het team van Koeman onvoldoende kwaliteiten om ver te komen: "Als je de Nederlanders hoort, wordt dat een walk-over. Ik begrijp dat niet. Oh gelukkig, de weg naar de finale is open, hoor ik dan. Nog geen 24 uur na die verschrikkelijke wedstrijd tegen Oostenrijk! Het slaat hier meteen om, zonder reden. Een beetje realiteitszin zou Nederland goed doen." 

Of Mulder gelijk heeft weten we dinsdag 2 juli, dan neemt Oranje het op tegen Roemenië om 18.00. Hier lees je alles wat je verder moet weten over Oranje tijdens dit EK. 

Feyenoord-doelman vertrekt