Buurlanden nemen geen risico: 'Tijdens deze wedstrijd grens gesloten'

Frankrijk en België sluiten maandag enkele uren de grens. De twee buurlanden staan tegenover elkaar in de achtste finale van het EK op maandag 1 juli om 18.00. De gemeentebesturen willen hiermee de veiligheidsrisico's beperken. 

Buurlanden willen risico's beperken

Burgemeesters uit tien verschillende gemeentes hebben in een gezamenlijk persbericht laten weten de maatregelen maandag te laten intreden in verband met de veiligheidsrisico's rondom het EK-duel. Er komen blokkades of filterblokkades op verschillende grensovergangen, dit gaat in op maandag om 16.00. Verder gaan alle gemeentebesturen samenscholingsverboden uitzetten, om rellen te voorkomen. 'Het stadsbestuur wil de risico's op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk beperken', zo luidt het bericht. Voor auto's geldt de maatregel tot 06.00 de volgende ochtend. Verwacht wordt dat fietsers en voetgangers makkelijker kunnen passeren.

Vervolg op EK  

De winnaar van het duel tussen Les Blues en The Red Devils neemt het in de kwartfinale op tegen de winnaar uit het duel tussen Portugal en Slovenië. Wie er verder spelen op het EK lees je hier. 

Feyenoord-doelman vertrekt