Derksen kritisch: 'Huilebalk, denkt dat aapje wel niet dat hij is?'

Johan Derksen heeft harde woorden over voor Xavi Simons. Het boegbeeld van Vandaag Inside noemt de aanvaller van het Nederlands elftal een ‘prinsje huilebalk’.

Simons weigerde na de uitschakeling van het Nederlands elftal met de Nederlandse pers te spreken. Mike Verweij noemde Simons eerder al een ‘verongelijkte kleuter’ en Derksen is het daar volledig mee eens. "Die snotneus wil niet meer met de media praten, prinsje huilebalk zeg. Hij heeft nog nooit iets gepresteerd, scoort één keer en denkt meteen dat hij onmisbaar is. Wie denkt dat aapje wel niet dat hij is?", klink het.

Valentijn Driessen snapt niets van de opmerkingen van Simons: "Hij praat alleen met de buitenlandse media, niet met de Nederlandse, omdat die hem volgens hem ‘kapot hebben gemaakt’. Nou, ik heb geen idee waar hij het over heeft", meent Driessen. "Dat is me volledig ontgaan."

Derksen vindt dat internationals de plicht hebben om met de pers te spreken. "Als een speler voor het Nederlands elftal speelt, zou de KNVB een soort contract moeten opstellen waarin staat dat hij de media te woord moet staan. Dat hoort bij zijn rol en bij het feit dat hij international is. Het publiek is hier de dupe van, want die wil horen wat hij te zeggen heeft." Driessen vindt dit laatste wel meevallen. "Geïnteresseerd, ik denk niet dat ze veel missen. Als hij wel een interview geeft, zal dat niet heel veel toevoegen." 

Derksen stak zijn ongezouten mening over spelers van Oranje dit EK niet onder stoelen of banken.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers