Blijft Geertruida tóch bij Feyenoord? 'RB Leipzig vindt alternatief in Frankrijk'

Het kan zomaar zo zijn dat Lutsharel Geertruida tóch bij Feyenoord blijft. Volgens het doorgaans betrouwbare 1908 hebben de Rotterdammers vooralsnog geen derde bod van RB Leipzig ontvangen.

Een paar dagen geleden kwam het nieuws naar buiten dat Geertruida en de Bundesliga-club een persoonlijk akkoord hebben bereikt. Een overeenstemming tussen beide clubs is er tot dusver niet gekomen. De Rotterdammers hebben de eerste twee biedingen van Leipzig afgeslagen, omdat ze de hoofdprijs vragen. Naar verluidt denkt Leipzig aan een bedrag van circa twintig miljoen euro, terwijl Feyenoord op het dubbele mikt.

Volgens 1908 gaat Leipzig voor twee centrale verdedigers: in ieder geval El Chadaille Bitshiabu (Paris Saint-Germain) en dan Castello Lukeba (Olympique Lyon) óf Geertruida. Als de keuze op Lukeba valt, kan Geertruida zich naar alle waarschijnlijkheid op nog een jaar Feyenoord richten, omdat de posities in de achterhoede van RB Leipzig dan allemaal bezet zijn.

Het Algemeen Dagblad weet dat Geertruida, die nog tot de zomer van 2025 vastligt in De Kuip, reeds heeft aangegeven te willen vertrekken bij Feyenoord. In een gesprek met trainer Arne Slot heeft de 22-jarige verdediger zijn vertrekwens kenbaar gemaakt.

Ook interessant