Indrukwekkende beelden: Feyenoord herdenkt legendarische Coen Moulijn, vandaag 6 jaar geleden overleden

Het is vandaag, 4 januari 2017, alweer zes jaar geleden dat Feyenoords legendarische linksbuiten Coen Moulijn overleed. De club staat daar uitgebreid bij stil.

Om 19:11, een verwijzing naar het rugnummer van 'Coentje', wordt er in het bijzijn van weduwe Adrie een minuut stilte een in acht genomen bij Moulijns standbeeld bij de Kuip. Tussen 11:00 en 20:11 is de Olympiazijde van de Kuip geopend zodat fans het clubicoon kunnen herdenken.

Video: Eerbetoon Coen Moulijn

Op Moulijns uitvaart in 2011 kwamen duizenden supporters af om de ex-speler een laatste eer te bewijzen.

Het Legioen bracht destijds ook voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd na Moulijns overlijden op indrukwekkende wijze een eerbetoon aan de linksbuiten.

In Rotterdam-Zuid zijn ze hun held ook in de jaren daarna zeker niet vergeten, zo liet bijvoorbeeld de herdenking van 2015 zien.


Clubicoon Moulijn, beter dan Messi

Voor de jongere lezers: Moulijn is hét clubicoon van Feyenoord, een grondlegger van de speelwijze waarin hard werken en gedurf aanvallen hand in hand gaan. Hij speelde tussen 1955 en 1972 bijna 500 wedstrijden in de Rotterdamse hoofdmacht en was er bij toen Feyenoord in 1970 als eerste Nederlandse club de Europa Cup 1 won, ten koste van Celtic.

Volgens Cor van der Gijp, topscorer aller tijden van Feyenoord (en oom van René), mag Lionel Messi de veters van zijn oud-ploeggenoot nog niet vastmaken. "Ik heb dingen gezien, die overschrijden het normale."