Ron Jans tipt Ajax: "Verkoop Amin Younes"

Ron Jans tipt Ajax: "Verkoop Amin Younes"

Ron Jans vindt de prestaties van Justin Kluivert bij Ajax zeer indrukwekkend, en adviseert de Amsterdamse club dan ook om Amin Younes te verkopen. 

Kluivert scoorde zondagmiddag een prachtige goal tegen Willem lI. "Hij heeft zelf aangegeven dat hij liever op links dan rechts speelt", zo vertelt Jans bij Studio Voetbal. "De kritiek op Younes was dat hij nooit scoorde. Tegen FC Twente (beker, red.) was Kluivert de beste Ajacied op het veld", aldus Jans, die Ajax adviseert om Kluivert te laten staan en Younes te verkopen. "Dus ik zou zeggen: hou Kluivert maar op links en verkoop hem."

David Neres, de andere vleugelspeler van Ajax, krijgt complimenten van Pierre van Hooijdonk. Neres gaf tegen Willem ll een assist en scoorde. "Zijn cijfers liegen er niet om: acht goals en negen assists. Die actie bij de goal van Dolberg, hij liet er eentje tegen het reclamebord aanglijden. Dan is het daarna een koud kunstje voor Dolberg om te scoren. De vleugelspitsen van Ajax maakten het verschil. Dat heeft misschien iemand éé keer gedaan, maar nu waren ze allebei enorm belangrijk."

De samenvatting van Ajax tegen Willem II, inclusief het schitterende doelpunt van Kluivert