Padt in gesprek met Groningen-supporters na incident in stad: "Mensen zeiden dat er iets gebeurd was"

Sergio Padt heeft maandagochtend een gesprek gehad met supporters van FC Groningen. Dat meldt RTV Noord. Na de overwinning op Vitesse afgelopen vrijdag (1-2), dook de doelman de volgende dag de kroegen van Groningen in om het succes in Arnhem te vieren. Daar kreeg een 'buurtgenoot' van Padt het aan de stok met een supporter, die hij een bloedneus sloeg. 

Een groep supporters van FC Groningen meldde zich maandag bij het trainingscomplex van de club om verhaal te halen. Padt ging samen met trainer Danny Buijs en technisch directeur Mark-Jan Fledderus met ze in gesprek. "Ik was met mijn zwager de overwinning op Vitesse aan het vieren in de stad", zegt Padt tegen het bovenstaande medium. "Daar kwam ik ook wat buurtgenoten uit Kropswolde tegen en een groepje supporters. Er werden die avond al best veel negatieve dingen naar me geroepen, maar dat negeerde ik en ben doorgelopen. Vervolgens werd ik teruggeroepen door wat mensen die zeiden dat er iets gebeurd was."

Geen vriend 

Padt zag dat een man een bloedneus had. De keeper zegt niks met het incident te maken te hebben. "Er werd verteld dat er door een vriend van me geslagen was en die groep supporters wilde met hem in contact komen. Laat ik vooropstellen dat de man die geslagen heeft geen vriend is, alleen een buurtgenoot. Ik was niet met hem in de stad." Padt ging maandag met de supporters in gesprek, omdat hij zich verantwoordelijk voelde. "Als ik betrokken was geweest bij het incident, dan had ik ze met angst te woord gestaan. Maar dat was niet het geval."

De dader van het incident heeft aan RTV Noord gemeld dat hij inderdaad de schuldige is, en dat Padt vrijuit gaat.