De Wolf blikt terug op 2023: "We hebben een aantal weken in euforie geleefd"

Het jaar 2023 was er een om niet snel te vergeten voor Feyenoord, met het behalen van de landstitel en Champions League-voetbal. Assistent-trainer en clubicoon John de Wolf blikt in de Lunchbreak op Radio Rijnmond terug op het afgelopen jaar én kijkt vooruit naar 2024.

Het kampioenschap in mei was voor De Wolf het hoogtepunt van 2023. "De blijdschap van iedereen die je tegenkwam. We hebben een aantal weken in euforie geleefd. Allemaal maar positiviteit en veel blije mensen om ons heen".

In 1993 sleepte De Wolf als speler de landstitel met Feyenoord binnen. "Toen wij kampioen werden, was het spannend tot de laatste wedstrijd. Ik vond dit kampioenschap zelf mooier, omdat we echt heel veel beter waren dan de rest. Dat is zo'n heerlijk gevoel".

Volgens De Wolf was de kampioensploeg van 2023 'één team'. "Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat het kampioenschap van ons allemaal was. Dat voelde ook echt zo. Als je kampioen wordt, heb je altijd uitblinkers in een elftal. Maar die uitblinkers kunnen het nooit alleen, die hebben altijd anderen nodig".

"We hebben gemerkt, en merken nog steeds, dat het echt één groep is die elke dag keihard traint om met elkaar beter te worden", gaat de oud-verdediger verder. "Individueel, maar ook als groep. Het is dan fantastisch als je aan het eind van de rit met zoveel punten voorsprong kampioen wordt".

Het huidige seizoen loopt nog niet crescendo voor Feyenoord, dat momenteel tweede staat in de Eredivisie op een straatlengte achter koploper PSV. Daarnaast zijn de Rotterdammers overwintering in de Champions League misgelopen. De Wolf hoopt op winterse versterkingen. "Als we volgende week weer beginnen, missen we vier spelers. We krijgen hem ook meteen goed voor de kiezen met een aantal wedstrijden van concurrenten. Twente, AZ, PSV of Twente in de beker. Dan moeten we op oorlogssterkte zijn".

"Het allerbelangrijkste is dat mijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en vrienden allemaal gezond en wel blijven in het nieuwe jaar", zo luidt zijn wens voor 2024 op privégebied. Op sportief vlak hoopt de clubman af te rekenen met AS Roma, in de tussenronde van de Europa League. "Het lijkt me een heerlijk gevoel als we AS Roma eens een keer uitschakelen".

En valt Feyenoord dit seizoen nog in de prijzen? "Ik houd niet zo van voorspellen. Geen woorden, maar daden. We gaan met volle moed naar een mooi begin van 2024. We waren heel blij met de grote prijzen van vorig seizoen, maar het smaakt naar meer", aldus De Wolf.