'Volgende Premier League-club meldt zich voor Forbs: vergevorderde gesprekken'

Carlos Forbs stevent af op een tijdelijk vertrek bij Ajax. Volgens de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano voert Nottingham Forest 'vergevorderde gesprekken' met de Amsterdamse club.

Nottingham Forest heeft zich officieel gemeld bij Ajax voor Forbs. De huidige nummer zestien van de Premier League wil de Portugese aanvaller tot het einde van het seizoen huren. Het is onduidelijk of Forest van plan is om een optie tot koop in de huurovereenkomst te laten opnemen. Volgens Romano zijn de onderhandelingen gaande.

Voetbal International schreef maandag dat Forbs in de belangstelling staat van clubs uit onder meer de Premier League, waaronder Burnley. De negentienjarige buitenspeler zou echter niet happig zijn op een vertrek bij Ajax en voor zijn kans willen gaan.

Forbs maakte afgelopen zomer voor een bedrag van veertien miljoen euro de overstap van Manchester City naar Ajax. Van een gelukkig huwelijk is vooralsnog geen sprake. De vleugelaanvaller speelde tot nu toe 25 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax, waarvan twaalf als invaller. Daarin was hij goed voor twee goals en drie assists. Forbs ligt nog tot de zomer van 2028 vast in Amsterdam.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers