Verweij weet Ajax-voorwaarde voor Babadi: "Hij moet vertrekken bij Ajax"

Volgens Mike Verweij is de kans niet groot dat Ajax gaat voor Isaac Babadi zolang Gabriël Misehouy bij de Amsterdammers blijft. Het PSV-talent staat op de radar van de recordkampioen, maar zolang jeugdproduct Misehouy blijft, krijgt zijn ontwikkeling voorrang.

In de Voetbalpodcast van De Telegraaf vertelt Verweij over Babadi en Misehouy. Maandag bleek dat Girona (onderdeel van de City Football Group) op de tribune zat voor Misehouy. Verweij komt met een update rondom de situatie van de Nederlandse talenten. "Met Babadi is inderdaad wel wat contact geweest, maar dat moet niet overdreven worden", aldus Verweij. "Ajax wil Babadi namelijk niet, als Misehouy gewoon bijtekent."

Ajax hoopt op verstand Misehouy

"Misehouy staat in de belangstelling van een aantal Engelse clubs, zoals Manchester City. Die jongen traint inmiddels met het eerste mee en maakt hele goede stappen", vervolgt de journalist. "Ajax heeft wel de hoop dat hij toch zo verstandig is om nog een paar jaar in Nederland te blijven en bij te tekenen. Als dat gebeurt, dan zou het heel slecht zijn om Babadi te halen, ook naar Hlynsson toe."

Zowel Misehouy als Babadi beschikken over een aflopend contract. Mochten beide heren niet bijtekenen bij respectievelijk Ajax en PSV, lopen ze gratis de deur uit.