Turkije klaar voor treffen met Oranje: "Onrecht motiveert ons extra"

Turkije is klaar voor de kwartfinale tegen het Nederlands elftal, zo maken zij kenbaar in de persconferentie vrijdagavond. Bondscoach Vincenzo Montella kraakt harde noten over het UEFA-besluit én blikt vooruit op het duel.

Ook Ferdi Kadioglu was aanwezig, de in Nederland geboren international van Turkije. Het ging voornamelijk over de beslissing van de UEFA om verdediger Merih Demiral te schorsen voor het duel, nadat hij een 'wolvengroet' maakte na het scoren van zijn treffer tegen Oostenrijk.

Turkije noemt schorsing Demiral een extra motivatie tegen Oranje

"Wij vinden het allemaal oneerlijk. Het was geen politiek gebaar van Merih. Hij wilde de goal gewoon vieren met iedereen, met het land. Ik weet niet of het nog opgeheven kan worden. Daar zullen we in ieder geval alles aan doen", steekt Kadioglu van wal. "Deze bevooroordeelde en onrechtvaardige beslissing heeft onze hele natie diep teleurgesteld”, voegde de Turkse bond toe aan een statement.

Montella, de Italiaanse bondscoach van de Oranje-opponent, liet zich ook fel uit tegen het besluit en gaf een duidelijk signaal af. "Dit zal de Turkse trots echter niet kunnen breken. We zullen alleen maar met meer passie en trots spelen. We willen ons land trots maken en zullen heel gemotiveerd zijn. Bij de fans zal dat niet anders zijn."

Ronald Koeman geeft weinig prijs op voorbereidende persconferentie

Het Nederlands elftal kwam later op de avond aan het woord. Bondscoach Ronald Koeman en verdediger Denzel Dumfries kwamen aan het woord, maar maakte de tegenstander en aanwezige pers niet héél veel wijzer.

Feyenoord-doelman vertrekt