Ajax plaatst zich voor Europa League; rapportcijfers na 3-0 zege

Dubbel feest in de Johan Cruijff ArenA. Er wordt voor de tweede keer gewonnen van het Poolse Jagiellonia Bialystok en dat betekent dat plaatsing voor de groepsfase van de UEFA Europa League een feit is, ondanks dat het spel nog niet voldoet aan de wensen.

Dat is uiteindelijk van ondergeschikt belang, omdat de Amsterdammers nog altijd druk bezig zijn om de selectie op orde te krijgen. Technisch directeur Alex Kroes hoopt op uitgaande miljoenenklappers, waardoor hij ruimte krijgt om nieuwe aanwinsten naar Ajax toe te halen. Kian Fitz-Jim vervulde donderdagavond de hoofdrol met de eerste treffer van het duel, terwijl Kenneth Taylor en Brian Brobbey later in de wedstrijd tot scoren kwamen.

Ajax op Rapport na zege op Jagiellonia Bialystok

Vrijdag wordt de loting verricht voor de groepsfase en gaat bekend worden tegen welke acht ploegen de formatie van Francesco Farioli het opneemt in de UEFA Europa League. Daarnaast is 30 augustus ook deadline day in veel topcompetities als het gaat over aan- en verkopen van spelers. Lees alles over de slutingstijden van buitenlandse transferwindows.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers