Nick Viergever door De Graafschap - Ajax nu niet bezig met landstitel: "Daar leer je van"

Nick Viergever staat met PSV vier punten voor op achtervolger Ajax, maar volgens de centrale verdediger kan het in de titelrace nog alle kanten op. Viergever vertelt dat hij het nog veel te vroeg vindt om over een eventueel kampioenschap te praten, omdat hij als Ajacied van het debacle tegen De Graafschap heeft geleerd.

Ajax verprutste op 8 mei 2016, op de laatste speeldag, het kampioenschap door met 1-1 gelijk te spelen bij De Graafschap. Viergever was destijds nog Ajacied. "Die ervaring, daar leer je sowieso van", aldus Viergever in gesprek met het ANP. "Je staat natuurlijk liever vier punten voor dan dat je vier punten achterstaat. Dan heb je alles in eigen hand. Maar de weg is nog zo lang. Het is anders als er nog twee of drie wedstrijden te spelen zijn. We zijn nu totaal nog niet met het kampioenschap bezig. We willen ons ontwikkelen en onze wedstrijden winnen."

Contact met Ajacieden

Viergever heeft nog altijd contact met enkele spelers van Ajax. "Ik ben lang met die jongens samen geweest. Dat schept een band. Dat is ook het leuke aan de voetballerij. De teams wijzigen tegenwoordig zo snel. Als je elkaar dan tegenkomt is dat leuk. Of je stuurt af en toe eens een berichtje, zoals zondag toen Veltman na lange tijd weer zijn rentree maakte. Dat is mooi."

Zo ging dat in Eindhoven op 8 mei 2016, een onverwachte landstitel: