VI: 'Hellas Verona wil twintig miljoen euro (!) voor Feyenoord-flop, interesse van topclubs'

Een bericht dat voor Feyenoord-supporters misschien moeilijk te geloven is: Hellas Verona wil de absolute hoofdprijs vangen voor Sofyan Amrabat. De 23-jarige middenvelder flopte volledig in Rotterdam, maar is in de Serie A opgeleefd. Hellas Verona huurt Amrabat dit seizoen van Club Brugge, en kan hem voor drie miljoen euro definitief inlijven. De Italianen willen Amrabat kopen om hem vervolgens met flinke winst van de hand te doen. 

Dat meldt Voetbal International. Naast Napoli zouden inmiddels ook SS Lazio, Fiorentina en AC Milan in de race voor Amrabat. Hellas Verona vraagt twintig miljoen euro voor de international van Marokko. Ook uit Engeland is er interesse: Tottenham Hotspur en West Ham United houden de verrichtingen van de middenvelder scherp in de gaten. Napoli zou op dit moment de favoriet zijn om Amrabat over te nemen van Hellas Verona. Volgens Italiaanse media zou er zelfs al een akkoord zijn tussen de club en de speler.

Amrabat helemaal opgeleefd 

Amrabat vertrok in 2017 naar Feyenoord, dat hem voor 2,5 miljoen euro overnam van FC Utrecht. De middenvelder kon niet overtuigen in De Kuip en vertrok na één seizoen naar het Belgische Club Brugge. Ook daar kon hij het niet waarmaken, waarna hij na een jaar werd verhuurd aan Hellas Verona. Bij de Italianen is hij uitgegroeid tot sterkhouder.