'PSV kan schuld bij gemeente eerder aflossen door mooie transferopbrengsten'

PSV gaat enkele miljoenen euro's schuld eerder aflossen dan gepland, volgens het Eindhovens Dagblad. De Eindhovenaren hebben een lucratieve zomer gehad met een aantal mooie transfers, daardoor kan de Brabantse club de gemeente eerder afbetalen.

PSV kreeg eerder dit jaar nog uitstel van de gemeente in verband met de coronapandemie. De Brabanders mochten een bedrag van 2,5 miljoen euro over meerdere jaren uitsmeren. De Eindhovenaren moeten dit bedrag sinds 2011 jaarlijks aan de gemeente Eindhoven betalen, omdat zij de grond onder het Philips Stadion in erfpacht hebben. Volgens de krant wil PSV van die erfpacht-constructie af, maar dat is tot 2051 zo goed als onmogelijk.

In 2011 verkocht PSV de grond onder het stadion en trainingscomplex De Herdgang voor 48,4 miljoen euro. De reden hiervan was de dreiging van liquiditeitsproblemen, maar doordat de rente nu gedaald is, valt de constructie een stuk duurder uit. Volgens het Eindhovens Dagblad zouden de Brabanders in de huidige markt minstens één miljoen per jaar besparen.

De Eindhovenaren willen daarom graag van de constructie af, maar dat is niet mogelijk. De gemeente leende namelijk geld om de koop mogelijk te maken. Als de constructie nu wordt gestopt, kan er een forse boeterente in rekening worden gebracht.