Koeman verrast: Bergwijn start als rechtsbuiten, Dumfries keert terug

Ronald Koeman heeft niet voor een verrassing gezorgd met zijn basisformatie voor de achtste finale tegen Roemenië, zo leek het. Denzel Dumfries is weer volledig hersteld en verschijnt aan de aftrap, iets wat niet voor Joey Veerman geldt. Hij wordt opnieuw overgeslagen en ziet Xavi Simons zijn basisplaats behouden. Het meespelen van Steven Bergwijn komt echter wél als een verrassing.

Het duel start om 18.00 uur en wordt gespeeld in München. De Nederlandse bondscoach liet zich eerder al uit over zijn plannen voor dit duel, maar heeft overduidelijk tóch voor een verrassing gezorgd. "Er gaat niet veel veranderen. Daar is ook geen reden voor. Natuurlijk was het niet goed, maar er is geen reden voor paniek. We zijn al een langere periode bij elkaar en het kan ook een keer tegenvallen. Ik maak keuzes op basis van wat ik heb en wat ik zie", liet hij eerder ontvallen in gesprek met de NOS.

Opstelling Oranje voor achtste finale tegen Roemenië

Voorafgaand aan de aftrap is al veel gesproken over de gunstige kant van het schema, waar het Nederlands elftal onderdeel van uitmaakt. Bekijk hier hoe een eventueel vervolg van het eindtoernooi er voor Oranje uit gaat zien.

Feyenoord-doelman vertrekt