Nagtzaam over situatie met Onana: "Het is heel ambivalent"

André Onana keert op 4 september weer terug op het trainingsveld bij Ajax. Twee maanden later zit zijn schorsing erop en kan hij zelfs weer minuten gaan maken voor de Amsterdammers. Fabian Nagtzaam, voorzitter van de supportersvereniging van Ajax, weet niet of de fans blij zullen zijn met de terugkeer van de doelman.

Ajax stond de doelman bij in zijn strafzaak. De goalie uit Kameroen werd door de UEFA geschorst, omdat hij de dopingregels had overtreden. Na de uitspraak stapte Onana en Ajax naar het CAS. Toch besloot de 25-jarige keeper om zijn contract niet te verlengen. "Het is heel ambivalent", zegt Nagtzaam tegenover de NOS over de gevoelens van de fans richting het slot op de deur. "De één zegt 'opstellen', want de beste keeper. De ander vindt dat Onana de club in de steek heeft gelaten".

Volgens de voorzitter van de supportersvereniging lag het ook niet aan de handelswijze van Ajax. De club heeft Onana beschermd, ook toen hij niet bij wilde tekenen. "Dat is logisch. Ajax zal altijd achter werknemers blijven staan. Dat is een normale zaak. Ajax heeft zich netjes opgesteld".

Nagtzaam roept zijn mede-supporters op om de doelman uit Kameroen toch te steunen. "Als Onana laat zien de beste te zijn, is het snel goed. We moeten als supporters niet vergeten wat hij heeft betekend. In de Europa League en in de Champions League met name. Hij was - of is - een fantastische keeper in het Ajax-systeem. Hij heeft echt punten gepakt. Het meevoetballen en de reflexen. We hebben er lang van genoten".